THY’nin yeni genel müdürü belli oldu

Türk Hava Yolları'nın yeni genel müdürü olarak Bilal Ekşi atandı. Ekşi icra komitesinin başkan yardımcılığını da yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları'nın (THY), yeni müdürü olarak Bilal Ekşi atandı. Ekşi, genel müdürlüğün yanı sıra yönetim kurulu üyeliği ve icra komitesi başkan yardımcılığı da yapacak.

THY'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, 11 yıldır genel müdürlük yapan Doç. Dr. Temel Kotil'in yerine Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi atandı. Kotil'in önümüzdeki günlerde Türk Havacılık ve Uzay Sanayi'nin (TAI) başına gelmesi bekleniyor.

KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI'NI YÖNETTİ

1968 yılı Rize doğumlu olan Bilal Ekşi, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. İş hayatına Devlet Demiryolları'nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başladı. İstanbul Ulaşım A.Ş.'de Atölye Müdürlüğü'nden sonra 2003'te THY'ye girdi.

THY'de Revizyon Atölyeleri Başkanlığı yapan Ekşi, 2005'ten itibaren de Yer Hizmetleri'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009- 2010 arasında Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) yeniden yapılandırılması projesi kapsamında, KTHY Genel Müdürlüğü yaptı. Ekşi, 2010- 2011 döneminde, THY Teknik ve Amerikan Motor üretici Pratt Whitney'in ortak kuruluşu "Turkish Engine Center"da Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Bilal Ekşi, son 5 yıldır Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak çalışıyordu. (DHA)

THY Genel Müdürü gitti!THY Genel Müdürü gitti!