Cemevi duvarına yazılan yazılar protesto edildi

Maltepe Gülsuyu Cemevi duvarlarına yazılan yazılara basın açıklamasıyla tepki gösterildi. Cemevi derneği başkanı Sebahattin Doğan duvarlara ırkçı ve ayrımcı yazılar yazıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maltepe Gülsuyu Cemevi'nin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup cemevi duvarlarına yazılan yazılara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını Maltepe Cemevi Dernek Başkanı Sebahattin Doğan yaptı.

Açıklamada konuşan Doğan, "Kutuplaştırıcı yaklaşımların bir sonucu olarak son bir yıl içinde Alevilerin yaşadığı bölgelerde kapıların işaretlendiğine ve inanç merkezlerine karşı saldırılara tanıklık ediyoruz. Daha önce diğer Cemevlerine yapıldığı gibi dün Pendik, bugün Gülsuyu Cemevi'ne yapılan bu çirkin eylem cemevlerini hedef olarak göstermekte, çatışma için provokasyon çıkarmayı hedeflemektedir" dedi.

Cemevinin duvarlarına ırkçı ve ayrıştırıcı yazılar yazıldığını aktaran Doğan, konuyla ilgili olarak emniyete şikayette bulunduklarını belirtti.

Basın açıklamasına Maltepe Pir Sultan Derneği üyeleri, Alevi Bektaşi Federasyon temsilcileri, Şahkulu Dergahı temsilcileri, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP ve HDP ilçe örgütlerinin temsilcileri de katıldı. (İSTANBUL/DHA)