Başbakan, Kılıçdaroğlu'na verdiği sözü tuttu

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisine ilettiği 'isimsiz ve adressiz ihbar dilekçeleri işleme konulmasın' talebi doğrultusunda bir genelge yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım 'terör örgütü'  üyesi olduğu öne sürülen kişilerle ilgili ihbar dilekçelerine ilişkin yeni esaslar belirlendiğini açıkladı. Yıldırım, bu konuda tüm resmi kurumlara yönelik bir genelge yayınladı.

Darbe girişiminden sonra yaklaşık 40 bin kişi hakkında FETÖ ihbarı yapıldığı ortaya çıkmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'la geçen ay yaptığı görüşmede bu konuya gündeme getirdiğini açıklamıştı. CHP kaynakları iki genel başkanın, FETÖ soruşturmalarında isimsiz ve adressiz ihbar mektuplarının işleme konulmaması konusunda mutabık kaldıklarına açıklamıştı.

AD, SOYAD, İŞ, İKAMET

Söz konusu mutabakatın ürünü olan genelge Resmi Gazete'de yayınlandı. Başbakan Yıldırım'ın imzasıyla yayınlanan genelgede şöyle denildi: "Demokratik katılımı sağlayan araçlardan dilekçe hakkı, başta Anayasamız ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlenmiştir. Mezkur kanunun 4'üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin belirtilmesi gerekmektedir. Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulu'nca Devlet'in milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele, idarelere dilekçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir. Ancak bu kapsamda, söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresi ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir." (HABER MERKEZİ)