Can Dündar'ın 3 yıl hapsi istendi

Can Dündar'ın, kapatılan Özgür Gündem gazetesine destek olmak için gerçekleştirdiği "1 günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği"ne ilişkin soruşturma tamamlandı. Dündar'ın 3 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci – Yazar Can Dündar hakkında, geçici olarak kapatılan Özgür Gündem’in 22 Haziran’da bir günlük nöbetçi yayın yönetmenliğini yaptığı gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, Can Dündar’ın “Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak” suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. 2 sayfalık iddianamede 'gazetenin yedinci sayfasında yer alan haberin içeriği ve görseli incelendiğinde örgütün kendi silahlı eylemlerini meşru gösterme ve övmeye yönelik olduğunun değerlendirildiği' kaydedildi. Eser sahibi belli olmadığından Basın Kanunu gereği sorumlu yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeninin bu haberin yayınlanmasından sorumlu olduğu ifade edildi.

İLK DURUŞMA 22 ARALIK’TA

Can Dündar’ın savunmasının alınmadığı ifade edilen iddianamede gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü olan şüpheli İnan Kızılkaya’nın da savunmasında haberlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirttiği ifade edildi. İddianamede, Can Dündar ve İnan Kızılkaya’nın “Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. İlk duruşmanın 22 Aralık’ta yapılmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazarak Can Dündar’ın yurtdışında olup olmadığının mahkemelerine bildirilmesini istedi. (DHA)