Açığa alınan öğretmene sendikal faaliyet yasak

Açığa alınan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan, sendikal çalışma için gittiği okulda gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bahri Akkan ve Şube Örgütlenme Sekreteri Hanifi Duman gözaltına alındı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Eğitim Sen, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Bahri Akkan, bugün saat 13.00 sıralarında sendikal faaliyet için, görev yaptığı Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gitti. Hanifi Duman ve Bahri Akkan, polisler ve özel güvenlik görevlileri tarafından okula alınmadı.Uygulamanın yasal olmadığını belirten Akkan'a okul müdürü Kubilay Türk, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili açığa alınan ve memuriyetten alınanlarla ilgili tedbirler ve okula alınmamayla ilgili bir yazı gösterdi.

Akkan, açığa alınma gerekçesinin darbe girişimi olmadığını belirterek okula girmek istedi. Bunun üzerine okul müdürü şikayetçi olmamasına rağmen, Akkan ve Duman polis tarafından gözaltına alındı.

Olay nedeniyle tutanak tutan Akkan ve Duman sendikal faaliyetleri engellediği gerekçesiyle, okul müdürü ve polisler hakkında şikayetçi olacaklarını belirttiler.