3 gazeteci için yakalama kararı

Üç gazeteciye darbeye teşebbüs iddiasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kapatılan Today's Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, STV spikeri Şemseddin Efe ve kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarı Abdülkerim Balcı hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan yakalama kararı çıkardı.

SUÇLAMA: DARBEYİ KANIKSATMA

Savcılığın İstanbul nöbetçi sulh hakimliğine gönderdiği sevk yazısında:  "Şüpheliler, medya unsurları vasıtasıyla görsel ve sosyal medyada darbe girişiminin gerçekleşeceğini beyan ederek ve devamında darbe girişimi günü toplumun darbeye karşı koymamasını telkin ederek, hükümetin darbe yoluyla düşürülmesini kanıksatma ve bu yönde algı oluşturma faaliyetlerinde bulunmuşlardır. Medya gücünün toplumdaki etkinliği nazara alındığında, darbe girişimi faaliyetlerine ilişkin suçun unsurları açısından belirleyici önem arz etmiştir" denildi.

'DARBE GİRİŞİMİNDEN BERİ HABER ALINAMIYOR'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından talep edilen yazıda, şüphelilerden darbe girişiminden beri haber alınamadığı ve firari durumda oldukları için çağrı yapılamadığı için yakalama kararı çıkarılması talep edildi. (HABER MERKEZİ)