Veliler 'proje okul' nöbetine başlıyor

'Proje okul' kapsamına alınan Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) önünde sabah saatlerinde silahlı polisler ve TOMA araçları beklemeye başladı. Veliler, okulda nöbet tutacaklarını söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Proje Okulu' kapsamına alınan Kadıköy Anadolu Lisesi'nin önünde bugün sabah saatlerinde TOMA araçları ve polisler beklemeye başladı. Kadıköy Anadolu Lisesi'nden bir veli Duvar'a yaptığı açıklamalarda öğrencilerin okul yönetiminin baskısıyla karşılaştıklarını ve bugün ders saatinde polislerin ellerinde silahla okul önünde beklediklerini söyledi.

'ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK İÇİN NÖBETE BAŞLIYORUZ'

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin proje okulu kapsamına alınmasını eleştiren Veli, bugün itibarıyla öğrenciler için okul önünde nöbete başlayacaklarını söyledi. Veli nitelikli eğitimin herkesin hakkı olduğunu belirtirken, şunları kaydetti:

"Bugün ders saatinde öğrenciler bize ulaşarak okulun önünde polislerin uzun namlulu silahlarla beklediklerini söyledi. Toplumsal olaylara müdahale aracı da okulun önünde bekliyor. Okulda herhangi bir protesto ya da eylem yapılmadı. Buradaki amaç tamamıyla çocuklarımızı korkutmaktır. Biz de çocuklarımızı hem okul yönetiminden hem de polislerden korumak için nöbete başlıyoruz. Çocuklarımızı nitelikli eğitim alsınlar diye bu okula kayıtlarını yaptık. Şimdi polislerle öğrencileri korkutmaya çalışıyorlar. Okul yönetimi TOMA araçlarını çağırarak öğrencilere gözdağı veriyor. Bu öğrenciler daha çocuk üniversite öğrencisi bile değiller acil bir şekilde bu uygulamadan vazgeçilsin."

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerine sorguKadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerine sorgu

NİTELİKSİZ EĞİTİM Mİ OLUŞTURULMAK İSTENİYOR?

Proje Okul uygulamasını protesto etmek isteyen Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri geçen hafta okulda oturma eylemi başlatmıştı. Bunun üzerine veliler çocuklarının okul müdürü tarafından çağrıldığını söyleyerek, bu eylemin kimler tarafından başlatıldı gibi öğrencilerin tehdit edildiklerini iddia ediyorlardı. Kadıköy Anadolu Lisesi'nde çocuğunun okuduğunu söyleyen veli bu uygulamayla niteliksiz eğitim oluşturulduğunun altını çizerek, şöyle devam ediyor:"Devlet bu uygulamayla çocuklarımızı özel okullara yönlendirmek istiyor. Böylece eğitim sisteminin altı boşaltılmak isteniyor. Çocuklarımıza da baskı uygulanıyor. Daha lise çağındaki öğrenciler tehdit ediliyor. Biz veliler olarak çağdaş ve nitelikli eğitim istiyoruz. Maddi imkanı olmayan veliler öğrencilerini istemedikleri okullara kayıt yaptırmak istemiyor. Kast sistemi bizzat devlet eliyle yaratılıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi seçkin bir okul. Ama seçkin denilince elit ve zengin insanların çocuklarının buralarda eğitim gördüğü anlamına gelmiyor. Burada parası olmayan da eğitim alıyordu. Proje Okul kapsamında bu uygulamadan vazgeçilecek. Bu hukuksuzluğu kabul etmeyeceğiz."

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde eylemKadıköy Anadolu Lisesi'nde eylem