Gaziantep'te canlı bomba kendini patlattı

Gaziantep'te polisin baskın yaptığı evde kalan militanlar kendilerini patlattı. 3 polis hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Gaziantep’te polis, IŞİD mensuplarının kaldığı belirtilen bir eve baskın düzenledi. Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi’ndeki bir evde IŞİD mensuplarının saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında içeridekiler kendilerini patlattı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

VALİ’DEN AÇIKLAMA

Vali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneği’ne yönelik canlı bomba saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışma yaptığını belirtti. Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında militanların kendilerini patlattığını ifade eden Yerlikaya, “Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4’ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı” dedi. (HABER MERKEZİ)