Ankara Barosu'nda yeniden Canduran

Genel seçim havasında tamamlanan Ankara Barosu seçimlerinde başkanlığa bir kez daha avukat Hakan Canduran seçildi. DSAG listesi oyların yarısına yakınını aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Barosu’nun 64’üncü Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu’nda yapıldı. Ankara Barosu Başkanlığı’na, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun (DSAG) adayı ve halen Baro Başkanı olan Hakan Canduran seçildi.

Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan Hakan Canduran 5 bin 19, AK Partili Mehmet Ali Şahin’in oğlu olan ve Baroda Birlik Grubu’nun adayı Cem Şahin bin 313, Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Fazıl Çağrı Kuş bin 40, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Nuray Özdoğan 939, Savunma Hareketi’nden Gökçe Bolat 552, Baroda Reform Hareketi’nden Ali Selek 390, Önce İlke Grubu’ndan Erol Aras 229 ve Bülent Turhan Gündüz 18 oy aldı.

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Canduran şunları söyledi:

“Bu zor günlerin reçetesi Atatürk ilkeleridir, hukukun üstünlüğüdür, insan haklarıdır, demokrasidir ve evrensel hukuk kurallarıdır. Bunların olmazsa olmazı da tabii ki laikliktir. Ankara Barosu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeleri bıkmadan, yılmadan, usanmadan ve çok daha gür bir sesle savunacağız. Huzurunuzda DSAG kokartımı çıkartıyorum ve Ankara Barosu Başkanı olarak hepinizi kucaklıyorum.”