MAZLUMDER eski başkanı Gergerlioğlu açığa alındı

SEKA Devlet Hastanesinde uzman doktor olan Ömer Faruk Gergerlioğlu görevden uzaklaştırıldı. Gerekçe, sosyal ağlardan yaptığı barış çağrısı.

Google Haberlere Abone ol

Caner Aktan

DUVAR- Sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşım nedeniyle hakkında Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği tarafından soruşturma açılan Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, aynı gün ifadesi alınmadan Kocaeli Valiliği tarafından açığa alındı. Gergerlioğlu hukuki mücadele başlattığını duyurdu.

Dr. Gergerlioğlu mesajında “Bu fotoğrafa bakıp niye bu savaşın bitirip tüketmekten başka anlamı olmadığını anlarsınız. Analar aynı, bayraklar farklı..! Ölünce farkımız kalmıyor birbirimizden.! Çocuklarımızın tabutu yan yana duracağına, dirisi yan yana dursun, eşitçe, kardeşçe ve omuz omuza” ifadelerini kullanmıştı.

Aynı zamanda T24 yazarı olan Gergerlioğlu hakkında başta Büyük Birlik Partisi olmak üzere birçok kurum temsilcisi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Gergerlioğlu ise verdiği mesajın arkasında olduğunu savunarak kendisine hakaret edenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

'KARAR HUKUKSUZDUR'

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Ö. Faruk Gergerlioğlu, resmi web sitesinden paylaştığı "Hak, adalet, kardeşlik, barış istemek suç mu?" başlıklı yazıda hakkında linç kampanyası başlatıldığını belirtti:

"Vermek istediğim barış mesajı yerine anlamak istedikleri üzerinden bir yaygara ürettiler. Bana suç duyurusu yapana ben suç duyurusu yaptım, çünkü ben düşünce özgürlüğü içinde fikir açıkladım, onlar iftira ve hakaret etti. Hakkımda Kocaeli Kamu hastaneler birliğinin başlattığı soruşturma sonrası savunmam dahi alınmadan Valilik tarafından açığa alındığım bildirildi.

Benim paylaşımımda suç bulunduğunu söylemek evrensel tüm hukuk metinlerini ters yüz etmektir, insan aklına ihanettir. Hak, adalet, demokrasi, ve barış istemek suç mu? "Çocuklar ölmesin, analar ağlamasın" isteğinin neresinde suç buldunuz? Bunca demokrasi nöbetinden çıkan sonuç bu mu? İnsanların ölmemesini, anaların ağlamamasını isteyen bir metinden suç çıkarayabiliyorsanız orada çiviler çıkmıştır. Güç, hukuk değildir.

Hakkı, adaleti, barış talebini dillendirdiğim için bu karar alınmıştır. Hayatımın büyük bölümünde  demokrasi, adalet ve  insan hakları mücadelesi verdim. Her adalet ve barış mücadelesine destek verdim, kimliğine bakmaksızın mazlumlarla dertlendim, zulüm içeren kararları hep eleştirdim. Bu kararla boyun eğeceğimi sanan varsa yanılır. Bu hukuksuz karara karşı mücadele edeceğim ve sonuç ne olursa olsun ilkelerimden vazgeçmeyeceğim. "Hakkın söylenmesini rızkı keserek sağlayalım" diyene cevabım şudur. Asıl ben hak bildiğimi söyleyemediğim zaman yaşayamamam. Kamu idaresi adına bu karara atılmış imza, nezdimde sadece ve sadece haksızlık, hukuksuzluktur. Dünya fanidir, hesap günü çok ağırdır, unutmayınız."