Diyarbakır'da gözaltılara karşı oturma eylemi

DBP ve HDP, bu sabah gözaltına alınan parti yöneticileri için oturma eylemi başlattı. Eylem gözaltına alınan yöneticiler serbest kalıncaya kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - DBP ve HDP il ve ilçe eşbaşkanları ve yöneticilerine yönelik bu sabah başlatılan gözaltı operasyonunu protesto etmek için DBP il binasının önünde düzenlenmek istenen basın açıklamasına polis OHAL gerekçesiyle engel oldu. Bunun üzerine aralarında DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca, Ziya Pir, Sibel Yiğitalp, İmam Taşçıer, KJA üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve HDP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda partili oturma eylemi yaptı.

Eylemde sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atılırken, eylemin ardından il binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Burada açıklama yapan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, Kürt halkının hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğini belirterek, "Kürt halkı kendi dil ve kültürü için alanlarda mücadele ediyor. Bugün KCK operasyonları sürecinin devamı hayata geçiriliyor. Bizi o dönem tutukladıklarında mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi vurguladık. Gün ittifak ve birliktelik günüdür. Bu saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. Kürt kadınları mücadeleden vazgeçmeyecektir. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.

HER GÜN SAAT 17:00'DE OTURMA EYLEMİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ise gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar her gün saat 17.00'de DBP il binası önünde oturma eylemi yapacaklarını duyurdu.