Başbakan: Şemdinli'de 5 ton bomba kullanıldı

Başbakan Yıldırım, Şemdinli'deki saldırının 5 tonluk patlayıcıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım,  Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyi ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldırım'ın mesajlarında ön plana çıkanlar şöyle

5 TON PATLAYICI: Bugün Şemdinli'de, Hakkari'de maalesef alçak terör örgütünün, canlı bombayla saldırısı neticesinde şehitlerimiz var, sivil halktan hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu an itibarıyla 10 askerimiz var şehit, 8 sivil vatandaşımız var, yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 5 ton bir patlayıcıyla yol kontrol noktasına intihar dalışı yapan bir kamyonet, canlı bomba, kendisini ve bombayı patlatmak suretiyle bu olay meydana gelmiştir.

ÜLKENİN İSTİKLALİ İÇİN: Türkiye’nin bölücü terörle DEAŞ’la ve her türlü terör örgütüyle mücadelesi kararlılıkla sürecek. Bu konuda yapılacak intihar eylemleri ve başkaca terör faaliyetleri bizi ülkemizin istiklali için geleceğini karartmaya gayret eden terör mihraklarından memleketi milleti kurtarmak için elimizden gelen bütün çalışmaları sürdüreceğiz.

İSTİHBARAT ALIYORUZ: Esasen kırsalda son aylarda ortaya konan operasyonlardaki üstün başarı terör örgütünün ciddi anlamda gücünü ve imkan kabiliyetini kısıtlamıştır. Can havliyle bu ve buna benzer intihar eylemleri yapma gayreti içerisine girmiştir. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz. Bir çok yerde bu ve buna benzer hazırlıklar olay olmadan önlenebilmektedir istihbarat bilgileriyle alınan tedbirlerle. Ancak bazen de böyle hadiseler yaşamaktayız. Tekrar milletimizin başı sağ olsun.

KILIÇDAROĞLU: YÖNETENLER SORUN ÇÖZME MAKAMINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli saldırısıyla ilgili açıklama yaparak, "Her gün gelen şehit haberlerinin yarattığı acı, ailelerimizin ocaklarına düşen ateş, icra makamında olanların yükümlülüklerini arttırmaktadır. Yönetenler şikâyet eden değil, sorunları çözme makamında olduklarını asla unutmamalıdır" dedi.

CHP lideri, şöyle devam etti: "Bu acıların dinmesi, halkımızın huzura kavuşması için icra makamında olanların basiret ve sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki basiret ve sorumluluk, kendileri tarafından yeterince kavranmış değildir." (HABER MERKEZİ)