Aslı Erdoğan'ın hırka mücadelesi

Cezaevindeki gazeteci ve yazarlar için Bakırköy Kadın Cezaevi önünde eylem yapıldı. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde düzenlenen “Demokrasi Nöbeti” eylemine katıldı.

Cezaevindeki yazarların temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirten Yarkadaş, “Dışarıdaki arkadaşlarımıza ters kelepçe vuruluyor; içerideki meslektaşlarımız ise adeta işkence görüyor” dedi.

Birkaç gün önce İMC TV, Hayatın Sesi TV ve birçok kanalın KHK ile kapatıldığını belirten Yarkadaş, radyo ve televizyonların tekrar yayına başlayabilmesi için gereken ne varsa yapacaklarını söyledi.

Türkiye'de gazeteciliğin yapılamaz bir noktaya getirildiğini dile getiren Yarkadaş, sadece Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan'ın değil, birçok gazetecinin tehdit altında olduğunu kaydetti.

Yarkadaş,tutuklanan Evrensel gazetesi muhabiri Cemil Uğur'a, cezaevine götürülürken ters kelepçe takıldığını hatırlattı. Yarkadaş, “Ve Cemil Uğur'a vurulan kelepçe, teşhir edildi. Bunun adı topluma gözdağıdır. Tutuklanan her gazeteci, gözaltına alınan her yazar üzerinden topluma mesaj veriliyor.” şeklinde konuştu.

BİR YASTIK İÇİN 6 KURUMLA YAZIŞMA YAPILIYOR

Cezaevlerinde temel ihtiyaçların karşılanmadığına değinen Yarkadaş, Aslı Erdoğan'ın hırka giyebilmek için on beş gündür mücadele verdiğini dile getirdi.

Barış Yarkadaş, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Dışarıdaki arkadaşlarımıza ters kelepçe vuruluyor; içerideki meslektaşlarımız ise adeta işkence görüyor. İçeride haksız yere tutulan meslektaşlarımızın hayatı ise hücre içinde hücre cezası ile devam ediyor. En temel insani ihtiyaçlar bile meslektaşlarımıza verilmiyor. Aslı Erdoğan, soğuyan havalar yüzünden bir süre önce hırka istedi. Aslı Erdoğan'ın hırkasını içeri sokabilmek için on beş gündür mücadele veriliyor. Aslı Erdoğan'ın ihtiyaç duyduğu boyun yastığı için, tam altı kurumla günlerdir yazışma yapılıyor. İçeride haksız yere tutulan yazarlar ve gazetecilerin günlük yaşamı da git gide zorlaşıyor.” (DHA)