Ankara'da canlı bombalar kendini patlattı

Ankara'da canlı bomba oldukları belirtilen iki kişi kendilerini patlattı. Valilik olayın düzenlenen operasyon sırasında yaşandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da canlı bomba oldukları belirtilen iki kişinin polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattıkları belirtiliyor... Haymana civarındaki bir at çiftliğinde bombalı araçla eylem yapma hazırlığında oldukları belirtilen iki kişinin öldüğü bildiriliyor... Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ankara Valisi Ercan Topaca yaptığı açıklamada, ihbarın Diyarbakır'dan geldiğini, 200 kilo amonyum nitrat ve plastik patlayıcı bulunduğunu, üçüncü bir kişinin de olayla ilgili olarak arandığını, hedefin neresi olduğu bilmediklerini açıkladı.

'BİR KİŞİ BELİRLENDİ: BİNGÖL DOĞUMLU HARUN ARSLAN' 

Topaca, kendini patlatanlardan birinin Bingöl doğumlu Harun Arslan olduğunu açıkladı. Diğer canlı bombanın da 1990 doğumlu Mahide Ataş olduğu belirtiliyor. Vali, Arslan'ın eylemde kullanmak için bir kaç gün önce bir otomobil satın aldığını belirterek, "İlginç olan bu araca Türk Bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz. PKK bağlantısı olması ihtimal" dedi. (HABER MERKEZİ)