Diyarbakır Barosu'nda seçim hazırlığı

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sonra yeni başkanını seçiyor. 9 Ekim’de gerçekleşecek seçime aday olarak Ahmet Özmen ile Mesut Beştaş başkanlığa aday oldu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, 9 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimle yeni başkanını belirleyecek. 8 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı’ndan sonra yapılacak seçimde, Ahmet Özmen ve Mesut Beştaş baro başkanlığına aday oldu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş’ın eşi avukat Mesut Beştaş, 1990’lı yıllardan bu yana bölgede avukatlık yapıyor. Mesut Beştaş, meslek hayatı boyunca birçok kritik davada avukat olarak rol almıştı.

Aynı şekilde birçok kritik davayı üstlenen avukat Ahmet Özmen ise, Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün ardından Baro Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü. Ahmet Özmen, “Dinamik, etkin, özgürlükçü ve güçlü bir baro” sloganıyla seçime hazırlanıyor.

Kulislerden yansıyan bilgiler, seçimin başa baş gideceği yönünde. Ancak baroda yaptığı çalışmalar nedeniyle Ahmet Özmen’in bir adım önde olduğu belirtiliyor.

TAHİR ELÇİ’DEN SONRA İLK SEÇİM

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde, Diyarbakır’ın merkeze bağlı Sur ilçesinde, aralıklarla devam eden sokağa çıkma yasaklarını ve burada yaşanan çatışmalardan tarihi eserlerin zarar görmesini protesto etmek için, barodan bir grup avukatla Dört Ayaklı Minare’nin önünde basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Basın açıklamasının hemen ardından YDG-H ile polis arasında çıkan çatışmanın ortasında kalan Elçi, başından vurularak hayatını kaybetmişti. Tahir Elçi’nin yaşamını yitirmesiyle boşalan başkanlık görevi için yeni bir seçime gidilmemişti. Yönetim Kurulu üyesi avukat Ahmet Özmen, Başkan Vekilliği görevini üstlenerek bu boşluğu doldurmuştu. (DUVAR)