Aziz Sancar: Herşeyimi Türkiye'de barış için verirdim

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, kendisini üzen en önemli konunun Türkiye'de barışı sağlamak olduğunu belirterek, "Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye’deki barış için verirdim" dedi. Sancar'ın sözleri salondakiler tarafından gözyaşlarıyla ayakta alkışlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kristal Elma Festivali’nin ikinci gününe Aziz Sancar’ın barışla ilgili açıklamaları damga vurdu. Kristal Elma Festivali’ne, Aziz Sancar belgeseli hazırlayan gazeteci Nebil Özgentürk'ün konuğu olarak video konferans yoluyla katılan Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, konuşmasını izleyenler tarafından gözyaşlarıyla ayakta alkışlandı. Sancar “Nobel’i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin. Kafamı yoran üzen hep bu olmuştur” dedi.

Hürriyet'in haberine göre, bu yıl 28'incisi düzenlenen Kristal Elma Festivali’nin ikinci günü panel ve oturumlarla devam etti. Nebil Özgentürk’ün konuğu olduğu oturuma Aziz Sancar da ABD'den telekonferans yoluyla bağlandı. Nebil Özgentürk’ün “İçinizde ukte kalmış, bunu da hayatımda yapamadım dediğiniz ya da yapabilseydim dediğiniz bir şey var mı” sorusuna Aziz Sancar şu yanıtı verdi: “Hayatımda Nobel dahil bütün bilimsel başarılarımı, her şeyimi Türkiye’deki barış için verirdim. Barışı sağlamanın bir yolu olsaydı yapardım, eğer onu başarabilseydim Nobel’den de vazgeçerdim. Nobel’i vermeye hazırım yeter ki ülkeme barış gelsin. Kafamı yoran üzen hep bu olmuştur” yanıtını verdi. Sancar konuşmasını şöyle sürdürdü; “Vatan sevgim olmasaydı buralara ulaşamazdım. Çok çalışın, çocuklarınıza da hem çok çalışmayı hem de vatan sevgisini öğretin.Çocuklara bunu aşılamak lazım. Memleketine faydalı olan tüm dünyaya faydalı olur”.

'DNA’NIN PİRİ REİS HARİTASINI ÇIKARDIK'

"Buluşlarımın insan sağlığı ve kanseri önleme üzerine faydalı olmasını isterim” diyen Aziz Sancar’ın üzerinde çalıştığı son proje yine kanserle ilgili. Sancar, DNA’nın Piri Reis haritasını çıkardıklarını ve bunun kanser tedavisine büyük katkısı olacağını söyledi.

Aziz Sancar, Özgentürk’ün “rol modeliniz kimdir?” sorusuna da arkasındaki duvarda fotoğrafı asılı duran Atatürk’ü kastederek “modelimi arkamda görüyorsunuz” dedi.