Rıza Sarraf davasından karar çıkmadı

ABD'de tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf, bugün mahkemeye çıkarıldı. Davanın düşürülmesi talebi, önümüzde haftalarda karara bağlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kara para aklama ve ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delme iddiasıyla yargılanan Rıza Sarraf (Reza Zarrab), bugün hakim karşısına çıktı. Tercüman sorunu nedeniyle 2 saat geç başlayan duruşmada karar açıklanmadı. Yargıç Richard Berman, davanın düşürülüp düşürülmemesi yönündeki kararını önümüzdeki haftalarda açıklayacak.

Mahkemenin atadığı tercümanın hastalanması üzerine, duruşma 2 saat geç başladı. Yeni tercüman bulunmasıyla duruşmaya Sarraf, 10 avukatı ile birlikte çıktı.

Yargıç Richard Berman, avukatların "reddi hakim" talebinin geri çevrilmesi nedeniyle, davaya tarafsız yaklaşımını değiştirmeyeceğini belirtti. Berman, "Hukuk ilkesi gereği, suçu kanıtlanıncaya kadar herkes suçsuzdur" dedi. Yargıç daha sonra avukatlar ve savcılığın konuşmalarını dinledi.

Davanın yasal dayanağı olmadığını öne süren Sarraf'ın avukatlarından Paul Clement, ABD ceza yasalarını çiğnemediğini söyledi. Kara para aklama iddialarını reddeden Clement, iddialarının kara para aklamanın yasal ve hukuksal tanımlamasına uymadığını savundu.

Sarraf'ın gözaltına alınırken anayasal haklarının çiğnendiğini dile getiren avukat Benjamin Brafman, el konulan cep telefonundaki bilgilere de yasadışı yollarla ulaşıldığını belirtti. (DHA)