Evrensel muhabiri Cemil Uğur tutuklandı

16 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan Cemil Uğur için yakalama kararı verildi. Mahkemeye çıkarılan Uğur, tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de 16 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılan Evrensel muhabiri Cemil Uğur hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Mersin Adliyesi'ne getirilen Uğur, tutuklandı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Cemil Uğur, il dışına çıkma izni almak için karakola gitti. Uğur, karakolda hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendi.

Mersin Adliyesi'ne getirilen Uğur, Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Mahkeme, Uğur için "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla tutuklama kararı verdi.

cemil-ugur Avukat Tugay Bek, sosyal medya üzerinden, tutuklama kararının sonrasında çektiği bir fotoğrafı paylaştı.

Uğur'la birlikte diğer Evrensel muhabiri Halil İbrahim Polat da gözaltına alınmıştı. Avukat Bek, dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle, Polat'ın durumu hakkında bilgi alamadıklarını belirtti.

Evrensel gazetesinin Mersin muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat, 23 Ağustos’ta "Özgürlük Nöbeti" eylemini izlerken gözaltına alınmıştı. Muhabirler, 16 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. (Kaynak: Evrensel)

Evrensel muhabirleri avukatlarıyla görüştürülmüyorEvrensel muhabirleri avukatlarıyla görüştürülmüyor

Evrensel’de Metin Göktepe tedirginliğiEvrensel’de Metin Göktepe tedirginliği

'Evrensel muhabirleri örgüt torbasına atılmak isteniyor''Evrensel muhabirleri örgüt torbasına atılmak isteniyor'

Evrensel muhabirleri serbestEvrensel muhabirleri serbest