Cumhurbaşkanlığından çalınan silahlar açıklaması

Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın koruma polisinin aracından çalınan silahlarla ilgili gündeme getirilen iddialara Cumhurbaşkanlığından yalanlama geldi. Açıklamada, olayın 'terör bağlantısı' olmadığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın koruma polisinin aracından silahların çalındığı, daha sonra yüzlerce kamera görüntüsünün taranarak zanlıların yakalandığı ortaya çıkmıştı. Zanlıların gömdüğü silahlar da bulunmuş ve bazı suikast planları iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak, Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada bu iddialar yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Sümeyye Erdoğan’ın koruma aracındaki silahların çalınması konusunda medyada yer alan bazı haberlere dair bir hususun tavzihinde yarar görülmüştür.

Sümeyye Erdoğan'ın koruma silahları çalınmışSümeyye Erdoğan'ın koruma silahları çalınmış

Silahların 10 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Bakırköy’de park halindeki koruma aracından çalınmasının, bazı iddiaların aksine, terörle alakalı bir boyutu bulunmamaktadır.

Bilindiği üzere 13 Temmuz 2016’da Emniyet birimlerimiz tarafından düzenlenen operasyon neticesinde çalınan silahlar, teçhizat ve mühimmat eksiksiz olarak ele geçirilmiş, olayla ilgili 5 şüpheli de gözaltına alınmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, şüpheliler hakkında hırsızlık suçundan işlem yapması da hadisenin terörle ilgili bir boyutu olmadığını ortaya koymaktadır."

(ANKARA-DHA)