Dört televizyon ve bir radyo mühürlendi

Yayını durdurulan dört televizyon ve bir radyonun binalarında polisler arama yaptı. Malzemeleri kayıt altına alan polisler binaları mühürledi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Akşam saatlerinde maliye polisleri ile sivil polislerin geldiği televizyon kanalları ve radyo binalarında arama yapıldı. Aramanı ardından Azadî Tv, Jiyan Tv, Zaro Tv, Gün Tv ve Gün Radyo'nun kapıları mühürlendi.

28 Eylül'de yayınları durdurulan televizyon kanalları Jiyan Tv, Azadî Tv, Zarok Tv ile aynı binayı kullanan Gün Tv ile Gün Radyo’ya gelen polisler, arama yaparak bina içindeki malzemeleri kayıt altına aldı. Kayıt işleminin ardından televizyon kanallarının bütün kapılarına mühür vuruldu.

Jiyan Tv Sorumlu Müdürü Bilal Gezer, kanalın mühürlenmesi ile ilgili olarak, “Yayınımız durdurulduktan sonra böyle bir gelişmeyi de bekliyorduk” dedi.

Bilal Gezer, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “İki yıldır bin bir emekle yaşatmaya çalışıyorduk Jiyan Tv’yi. 21 Mart’ta Kirmanckî (Zazaca) yayına başladık. Kaybolmaya başlayan bir lehçeyi diriltmeye çalıştık. Kirmanckî için hassasiyet gösterenler için bir umut olmuştu Jiyan Tv. Kameramanından programcısına kadar bütün çalışanlarımız burada. Bugün mühür vurdular, ama bir gün bu mühürler sökülecek ve daha güçlü geleceğiz” şeklinde konuştu. (DUVAR)