Sınırötesi tezkere 1 yıl uzatıldı

Hükümete, Irak ve Suriye'de sınırötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin süresi 1 yıl daha uzatıldı. Tezkereye AK Parti, CHP ve MHP 'evet', HDP 'hayır' oyu verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yeni yasama yılına bugünkü oturumuyla başlaya TBMM, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından sonra, teamüllerden farklı olarak, Suriye ve Irak tezkerelerini görüştü.

Görüşmelerde ilk olarak Milli Savunma Bakanı Fikri Işık söz aldı. Işık, "Tezkerenin tek hedefi bu ülkenin huzuruna saldıran içteki ve dıştaki teröristlerdir. Nihai hedefimiz, bu tür tezkerelere artık bir daha hiç ihtiyaç duymayacağımız sürdürülebilir bir özgürlük ve güvenlik ortamının tesisidir. Tezkerenin uzatılması hem bölücü terör örgütünün, hem de DEAŞ'ın olası eylemlerine yönelik caydırıcı bir unsur olmaya devam edecektir" dedi.

Erdoğan'dan Meclis'e 'Yenikapı ruhu' çağrısıErdoğan'dan Meclis'e 'Yenikapı ruhu' çağrısı

Siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından süresi 2 Ekim'de dolan tezkere 1 yıl daha uzatıldı. Hükümete, Irak ve Suriye'de sınırötesi operasyon yetkisi veren tezkereye AK Parti, CHP ve MHP 'evet', HDP 'hayır' oyu verdi.

HDP Eşbaşkanları Meclis açılışına katılmadıHDP Eşbaşkanları Meclis açılışına katılmadı

(DUVAR)