Redhack gözaltıları protesto edildi

Redhack operasyonunda gözaltına alınların serbest bırakılması için eylem yapıldı. Açıklamada, OHAL'in sonlandırılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Redhack üyesi olduğu iddiasıyla 7 gün önce gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişinin serbest bırakılması için basın açıklaması yapıldı. Beyoğlu Kent Savunması'nın, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Mis Sokak'ta düzenlediği açıklamaya, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, eski CHP milletvekili Melda Onur, Ferhat Tunç, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve oyuncu Orhan Aydın katıldı.

Basın açıklamasında OHAL süresince gözaltı alınan ve tutuklananların serbest bırakılması ve bir an önce OHAL süresinin son bulması çağrısında bulunuldu.

CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, OHAL geniş kesimleri mağdur ettiğini söyledi. Gözaltı kararına tepki gösteren eski CHP milletvekili Melda Onur, OHAL'in son bulmasını istedi.

Eylemde konuşan Ferhat Tunç ise, her şeyin yok edildiği bir sürecin hep birlikte yaşandığını ifade etti. 15 Temmuz darbe girişiminin bir mizansen olduğunu öne süren Tunç, "Eğer Redhack ile bir sorununuz varsa görün ama önce Redhack'in ortaya çıkardığı çarşaf çarşaf pisliklerin hesabını verin" dedi.

Basın açıklamasına katılan Beyoğlu Esnaf Dayanışması da gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)