KHK'lar beklemeye mi alınıyor?

İktidarın KHK'lar konusunda yeni adımlar atmak için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruların sonuçlarını bekleyebileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümet'in yeni KHK'lar için beklemeye geçebileceği iddia edildi. İktidarın 'bekleme' kararında CHP'nin Anayasa Mahkemesi başvurularının sonuçlarının görülmesi ihtiyacının etkili olduğu belirtiliyor. Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın haberine göre, hükümet OHAL süresini uzatmaya hazırlanırken; yarın Meclis’in açılmasıyla birlikte OHAL kapsamında bugüne kadar çıkarılan 8 kanun hükmünde kararnamenin (KHK) Meclis’te nasıl görüşüleceği tartışması hız kazanacak. CHP’nin KHK’lerin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasına tepki gösteren AKP yönetimi, ilk KHK dışındakileri mahkeme karar verinceye kadar bekletme formülü üzerinde duruyor.

Yeni yasama yılına 1 Ekim’den itibaren başlayacak olan TBMM Genel Kurulu’nun gündeminin ilk sıralarında hükümetin OHAL kapsamında çıkardığı KHK’ler bulunuyor. Bugüne kadar çıkarılan 8 KHK’den 5’i TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Anayasa gereği KHK’lerin Resmi Gazete’de yayımlandığı gün TBMM’ye de sunulması gerekiyor. Meclis’in tatilde olduğu sırada çıkarılan 3 KHK ise, 1 Ekim’de TBMM’ye sunulacak.

Habere göre, AK Parti’de, “CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvurduğu KHK’leri, mahkeme süreci sonuçlanıncaya kadar bekletelim” formülü üzerinde duruluyor. Nasıl bir tavır izleneceğine Başbakan Binali Yıldırım’ın karar vereceği belirtiliyor.

HABERİN TAMAMI

Etiketler CHP AK Parti OHAL KHK