Anıtkabir bir aydır komutansız

"Anıtkabir'e plastik çocuk parkı" tartışmasının ardından başka bir gerçek ortaya çıktı. DUVAR'ın edindiği bilgiye göre 30 Ağustos'tan bu yana Anıtkabir'e komutan atanmadı.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik  [email protected] 

ANKARA - YAŞ 'ın (Yüksek Askeri Şura) Ağustos 2015'te verdiği kararla Anıtkabir'in eski Komutanı Albay Muzaffer Taytak, görevi Piyade Albay Nezih Aşıcı'ya devretmişti. Albay Aşıcı da 30 Ağustos 2016'da emekliye sevk edildi. O tarihten bu yana Anıtkabir Komutanlığı'na atama yapılmadığı, Piyade Yarbay Ali İhsan Kavras'ın görevi vekâleten yürüttüğü öğrenildi.

Anıtkabir gibi kritik bir noktaya atamanın bir an önce yapılması gerektiğini belirten askeri kaynaklar, bugüne kadar atama yapılmamasını 'güvenlik soruşturmalarının uzaması sebebiyle yaşanan gecikmeye' bağladılar.

Konuyu DUVAR'a ileten kaynaklarsa, "AK Parti hükümetlerinde vaka-ı adiye sayılan üst düzey bürokraside 'vekâlet' uygulamasının orduda da işleyeceğini düşünmek hatadır" eleştirisinde bulunuyorlar.

23 Nisan 2016 tarihinde bir kargo şirketi tarafından Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı başta CHP olmak üzere bazı kesimlerin tepkisini çekmiş, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır" demişti. (DUVAR)

Etiketler Anıtkabir