Zirve katliamında 5 müebbet hapis

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde işlenen 3 cinayetle ilgili davada karar 9 yıl sonra çıktı. 5 sanık 3'er kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'ne düzenlenen baskında Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmesi davasının bugünkü duruşmasında kararı açıkladı. Mahkeme olaya bizzat katıldıkları belirlenen Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir için 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. 2 sanık 6'şar yıl hapis çarptırılırken, 14 sanık beraat etti.

Zirve Yayınevi davasında 115’inci duruşma bugün görüldü. Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, adli kontrol kapsamında elektronik kelepçeyle serbest bırakılan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler polis eşliğinde getirilirken, diğer sanıklar Hamit Çeker Elbistan, Cuma Özdemir ise Darende Adliyesi'nden görüntülü sistemle katıldı. Bir başka suçtan hükümlü sanık Varol Bülent Aral da Adana Cezaevi'nden aynı şekilde görüntülü sistem ile duruşmayı izledi. Malatya İl Jandarma eski Komutanı Emekli Albay Mehmet Ülger’in de aralarında bulunduğu tutuksuz yargılanan sanıklar da mahkemede hazır bulundu.

3 KİŞİ BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Malatya'da 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek katledilmiş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Olay sonrasında binanın üçüncü katından kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın ise tedavisini ardından tutuklanmıştı.

Jandarma misyonerleri adım adım takip etmiştiJandarma misyonerleri adım adım takip etmişti

Tutuklu sanık Günaydın'ın, olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadenin ardından, olayın azmettiricileri oldukları gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi eski çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı.

2014'TE TAHLİYE EDİLDİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, tutukluluk süresini 5 yıla indiren yasayı onaylamasının ardından Malatya Zirve Yayınevi Davası'nın 5 sanığı Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler 8 Mart 2014'te tahliye edilmişti.

(MALATYA-DHA)