TOKİ Suriye sınırına ilerliyor!

Suriye sınırına yapılmaya başlanan 'güvenlik duvarı'nın bugüne kadar 200 kilometresi tamamlandı. Duvarın geri kalan 700 kilometresini TOKİ, 5 ayda tamamlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye sınırı için Milli Savunma Bakanlığı ve sınır illerindeki valiliklerden sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) da harekete geçti. Hürriyet gazetesinden Sefer Levent'in haberine göre, Sınıra yapılması planlanan ve 200 kilometrelik bölümü tamamlanan ‘güvenlik duvarı’nın geri kalan 700 kilometresini TOKİ tamamlayacak. Duvarın, sınırdan 'kontrolsüz geçişler'i engellemesi planlanıyor.

ŞİMDİYE KADAR VALİLİKLER VE BAKANLIK YAPMIŞTI

Güvenlik duvarının bölge ve Türkiye açısından çok önemli olduğuna işaret eden TOKİ Başkanı Ergün Turan, şu bilgileri verdi: “Suriye sınırının 200 kilometresini Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve valilikler kapatmıştı. TOKİ olarak 200 kilometresinin ihalesini yaptık, 400 kilometresinin de hazırlığını yapıyoruz. Yaklaşık 15-20 gündür ‘duvar örme’ çalışmalarını sürdürüyoruz. 700 kilometrelik sınır duvarını 5 ay içinde tamamlamış olacağız. Ulusal güvenliğimiz açısından Suriye ile sınırların güvenliğinin arttırılması çok büyük bir önem kazandı. Suriye sınırımızda devam eden duvarın tamamlanması ile sınırımız daha güvenli hale gelecek.”

TAŞINABİLİR DUVAR

Çekilen duvarın ‘portatif’ olduğunu da aktaran Ergün Turan, “Duvarı yarın başka bir yere taşıyabilecek şekilde inşa ediyoruz. Dev blokların yapımında mukavemeti yüksek dayanıklı beton sınıfı kullanıyoruz” dedi. TOKİ olarak işin sadece duvar kalıbı döküp monte etmek olmadığını da üzerine basa basa vurgulayan TOKİ Başkanı, “Duvarın arkasına devriye atmak için güvenlik yolunu da aynı anda yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler Suriye sınır TOKİ