Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları yarın açıklanıyor

20 bin kişinin sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları yarın (29 Eylül Perşembe) açıklanacak. Adayların kesin gözüyle baktığı atamaların büyük bir kısmının Türkçe ve Sınıf öğretmenlerinden oluşması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 bin öğretmen ve 5 bin dershane öğretmeninin sözleşmeli öğretmen aday mülakatları tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yetkilileri sonuçların yarın (29 Eylül Perşembe)

Habertürk'ten Osman Yenilmez'in haberine göre, normal şartlar altında bugün açıklanması beklenen sonuçlar, dershane öğretmenlerinin başvuru sürecinin uzaması nedeniyle sarktı ve iki sonuç yarın birlikte açıklanacak.

BAŞVURULAR HANGİ İLLERE YAPILDI?

Bir nevi doğudaki öğretmen sirkülasyonunu dengelemek için yapılan sözleşmeli öğretmenlik alımları, düşünüldüğü gibi sadece doğu illerine gerçekleştirilmedi. Listede Hakkari, Iğdır, Mardin'in yanısıra Çanakkale, Aksaray, Nevşehir gibi iller de seçilebilir yerler arasında yer aldı. Başvuru yapılan illerin tamamı ise şu şekilde;

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada ), Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.

BRANŞ DAĞILIMI

15 bin öğretmen alımı 'farklı branşlarda' yapılacak. Adayların 'kesin' gözüyle baktığı atamaların büyük bir kısmının Türkçe ve Sınıf öğretmenlerinden oluşması beklenirken, çok az bir kısmının ise Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinden oluşması bekleniyor.

Haberin tamamı