HDP'den Kolombiya mesajı

HDP eşbaşkanları Kolombiya'da 52 yıl sonra imzalanan barışı kutladı. FARC Lideri Timoleon Jimenez ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santo'ya gönderilen mesajda, "Savaş boyunca ağır bedeller vermiş Kolombiya halkı ile en içten sevgi ve dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, FARC Lideri Timoleon Jimenez ve Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santo'ya barış mesajı gönderdi. Eşbaşkanlar gönderdikleri mektuplarla, imzalanan barış anlaşmasına ilişkin tebrik ederken 'parti olarak güç verdiğini' söylediler.

Mesajda, "Savaşın insan yaşamında ve doğada yarattığı ağır tahribatların ne kadar acı ve travmatik olduğunu yaşayarak anlayan bir coğrafyada barış mücadelesi yürüten bizler, imzaladığınız bu tarihi anlaşmanın dünyada hüküm süren savaşların sonlandırılmasında büyük bir ilham kaynağı olacağına inanıyoruz. Başta Türkiye’de Kürt sorununun barışçıl yöntemlerle çözülerek 32 yıldır süren silahlı çatışmaların bir an önce sonlandırılması olmak üzere; tüm dünyada savaş, çatışma ve ölümlerin yerine barış, uzlaşı ve diyalogun hâkim olması en büyük temenni ve mücadele sebebimizdir. Kuşkusuz, imza attığınız barış anlaşması dünyanın her yerinde barış ve özgürlük mücadelesi yürüten demokratik siyasi aktörlerin gücünü pekiştirecektir" denildi. (HABER MERKEZİ)

'Türkiye, Kolombiya'da barışa katkı sunacak''Türkiye, Kolombiya'da barışa katkı sunacak'