Osman Baydemir 20 saat tercüme yapmış

HDP'nin dört günlük Erbil ziyaretinde, partinin Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir 'tercüme rekoru' kırdı. Baydemir, 13 görüşme ve basın toplantılarında 20 saat boyu tercümanlık yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP heyetinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yaptığı dört günlük ziyarette, tercümanlık görevini Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in üstlendiği ortaya çıktı. Buna göre, Baydemir toplam 20 saat boyu Kürtçe-Türkçe tercüme yaptı.

Ziyaret, heyete başkanlık eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kürtçe bilip bilmediğine ilişkin tartışmalarla gündeme gelmiş; Demirtaş bu yöndeki eleştirilere "Ben Zazayım, Zazaca biliyorum. Kürtçe ve Soranice’yi de biliyorum. Ama siyasal değerlendirme yapmada zorlanıyorum. Bundan dolayı Türkçe değerlendirme yapıyorum. Evet, bu bir ayıptır. Ama, bu benim değil, Türk devletinin ayıbıdır" yanıtını vermişti.

DHA'nın haberine göre, söz konusu 'dil sıkıntısını' ortadan kaldıran kişi Osman Baydemir oldu. HDP Şanlıurfa vekili, 20 saat Kürtçe tercümanlık yaptı. Baydemir'e zaman zaman HDP’nin Erbil Temsilciliği yetkilileri de tercümanlık için yardım etti. Baydemir, dört günde 13 görüşmenin yanı sıra katıldığı basın toplantılarında 20 saat tercümanlık yaptı.

HDP heyeti ziyarette, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP), Kürdisyan Yurtsever Birliği (KYB), Goran, eski Başbakan Berham Salih, Kerkük Valisi, Bölgesel Kürt yönetimi Parlamento Başkanı ve parlamentoda bulunan ve temsil edilemeyen bütün partilerle görüştü. Demirtaş ve Baydemir bazı görüşmeler için Süleymaniye’den Erbil’e geçerken, heyetin diğer bölümü Süleymaniye’den uçakla İstanbul ve Ankara’ya döndü. Demirtaş ve Baydemir Erbil’de bazı görüşmeler yaptıktan sonra Türkiye’ye dönecek.