Diyarbakır'dan 'kayıplar bulunsun' çağrısı

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetlerinin aydınlatılması için Diyarbakır'da 398 haftadır oturma eylemi yapan aileler bir kez daha "Kayıpları aramaya ve faillerin ortaya çıkarılıp yargılanması için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da her cumartesi günü Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen kayıp yakınları, OHAL nedeniyle bu hafta İHD Diyarbakır Şubesi'nde toplandı. Kayıp yakınlarının eylemine HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir ile gazeteciler Mehveş Evin, Faruk Eren, Ayşe Yıldırım, Fatih Polat, Fehim Işık ve Gazete Duvar yazarı Celal Başlangıç da katıldı.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici burada yaptığı açıklamada, "398 haftadır bu eylemi sürdürüyoruz" dedi. Bilici, OHAL uygulamalarına dikkat çekerek, "Barış Anneleri, kayıp yakınları ve dostlarımızla birlikte kayıpları aramaya ve faillerin ortaya çıkarılıp yargılanması için mücadeleye devam edeceğiz" diye seslendi.

'KÜRT SORUNU ÇÖZÜLSÜN' ÇAĞRISI

Raci Bilici'nin ardından kayıp yakınlarından anneler de söz aldı. Sakine Arat konuşmasında, Kürt ve Türk halkının arasında bir sorun olmadığını belirterek hükümeti eleştirdi. "Kürtlerle sorunu çözün" çağrısı yapan sakine Arat savaş nedeniyle Türkiye'nin komşuları karşısında zayıf düştüğünü söyledi.

Gazeteci Faruk Eren ise Cumartesi Anneleri'nin haklı mücadelesine destek amacıyla burada bulunduklarını söyledi. Eren, İstanbul Galatasaray Lisesi'nin önünde gerçekleşen Cumartesi Anneleri eyleminin 600. haftasında olduğunu hatırlatarak, gazeteci arkadaşlarının oradaki eyleme destek verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.