Metrobüs saldırganı kaç yılla yargılanacak?

Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurarak kazaya neden olan saldırgan gözaltına alındı. Avukat Ersan Şen "Bu tür saldırıda 6 ile 1 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılama yapılır. Eğer ölüm olursa her bir ölüm için 25 yıl, yaralanmaların da durumuna göre 5, 10, 15 yıl ceza alır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde yaşanan ve 11 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına sebebiyet verdiği iddia edilen şemsiyeli saldırgan gözaltına alındı.

E-5 otoyolu Acıbadem mevkiinde meydana gelen kazada bir kişinin metrobüs şoförüne şemsiyeyle saldırması sonrası metrobüs yoldan çıkarak, altı aracı altına almıştı.

Kazada 11 kişi yaralanırken, şemsiyeyle şoföre saldıran kişinin gözaltına alınma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntüde iki polis memur şahsı kollarından ve ensesinden tutarak gözaltına alıyor.

Saldırganın fiili saldırısı sonrası metrobüs yoldan çıktı. Bu şahsın hareketini bilinçli taksirle yaralamaya sebebiyet verme ya da muhtemel kastla insan öldürmeye teşebbüs etme suçundan yargılanır.

ALT SINIR 6 AY HAPİS

Ceza Profesörü Ersan Şen, Habertürk'e yaptığı açıklamada, bu tür olaylarda 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılama yapıldığını söyledi. Şen, ölüm olması durumunda ise her bir ölüm için 20-25 yıl hapis cezası talepli dava açılacağını ifade etti. Şen, olayın yargı boyutuna ilişkin şunları söyledi:

"Şoförü araç içinde darp ettiğiniz zaman kaza olacağını ve bu kazanın sonunda ölüme ve yaralanmanın olacağını öngörürsünüz ve umursamazsınız. Bu insan öldürme suçuna teşebbüstür.

Burada inşallah kimseye bir şey olmaz ve hepsinin hayatı kurtulur ama eğer ölüm olursa her bir ölüm için 25 yıl, yaralanmaların da durumuna göre 5, 10, 15 yıl ceza alır."