Anıtkabir’e çocuk parkı

Anıtkabir'e çocuk parkı yapılmasına Mimarlar Odası'ndan tepki geldi. Oda, Anıtkabir'in saygı mekanı olduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir Komutanlığı tarafından Anıtkabir'e çocuk parkı yapıldığını bildirerek, “Anıtkabir’e büyük saygısızlık yapılmıştır. Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir” eleştirisinde bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Koruma Kurulu'ndan izin alınıp alınmadığı sorusunu yönelterek, parkın kaldırılması için harekete geçeceklerini söyledi.

Candan, Anıtkabir'de çocuk parkına şu eleştirileri yöneltti:

"Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Aslanlı yolda  yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır.

Biz çocuklarımıza davranışlarını zaman ve mekana bağlı olarak geliştirmelerini söylüyoruz. Saygı zamanı ve saygı mekanında çocuklar saygı durmak için orada olmalılar. Anıtkabir plastik kaydırak alanı değildir.  O ucubeler  oradan kalkacak. Koruma Kurulu buna  izin verdi mi?

Bu ucubenin hemen kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'ne, Koruma Kuruluna ve Anıtkabir Komutanlığı'na yazı yazdık. Bu mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız."