Meclis'teki yıkımda ağaçlara zarar verildi

TBMM'de yapılan yıkım sırasında ağaçlara zarar verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP milletvekilleri, yaşananlara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde eski hizmet binasında yapılan yıkıma CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Yıkım sırasında işçiler için güvenlik önlemi alınmadığını belirten milletvekilleri, bina çevresindeki tarihi ağaçlara zarar verdiğini aktardı.

Gerçek Gündem'in haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yaptıkları ortak açıklamada “TBMM’de restorasyon adı altında büyük bir kıyım yaşanıyor” dedi.

TBMM’nin yeni hizmet binasının devreye girmesinden sonra boş olan eski hizmet binasında yıkımına başlandı. Binanın yıkımına gerekçe olarak darbe girişiminin ardından yeterli güvenlik önlemlerinin olmaması öne sürüldü.

Yıkım sırasında çalışan iş makineleri, binanın yanında bulunan tarihi ağaçlara da zarar verdi. Ayrıca işçilerin baret, iş botu, iş yeleği gibi önleyici güvenlik malzemelerinin olmadığı ifade edildi.

Yıkıma tepki gösteren Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “Ağaçlar iş makinesi vasıtasıyla yıkılarak alandan gizlice çıkarılıyor. Alanda büyük iş güvenliği eksiği mevcut. Çalışan işçilerin iş güvenliği ekipmanları yok denecek kadar az. Baret, iş botu gibi temel eksiklikler var” şeklinde konuştu.

“BU AĞAÇ KATLİAMIDIR”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise; “Türkiye’nin kalbi olan ve tüm yasaların çıktığı TBMM’de iş güvenliğine verilen önem utanç verici. Ağaçlar ekskavatörlerle tahrip edilip taşınıyor. Bu düpedüz ağaç katliamıdır. Vahşettir. Yıkım esnasında göz gözü görmüyor" dedi.

Açılan davalar sonucunda cami bölümünün korunduğunu belirten Yarkadaş, ödüllü binanın bu şekilde yıkılmasının üzücü verici olduğunu söyledi.

Yarkadaş'ın paylaştığı yıkım görüntüleri: