IŞİD'den Kilis'e roketli saldırı

IŞİD bugün iki kez Kilis kent merkezini roketlerle hedef aldı. İlk saldırı saat 14.40'da gerçekleşti. Pazar yeri yakınındaki mağazaya roket isabet etti, 7 kişi yaralandı. Akşam saat 17.00'de ise Kilis bir kez daha roketle vuruldu, 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TSK'nin ÖSO ile birlikte Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatı devam ederken, Kilis kent merkezine roket mermisi atıldı. Suriye'nin IŞİD denetimindeki topraklarından atılan roket Tekke Sokak'taki pazar yerinin hemen yanında bulunan bir giyim mağazasına isabet etti.

Bugün saat 14.40 sıralarında Kilis kent merkezinde çok şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Tekke Sokak'ta pazar yerinin bulunduğu iki dükkana katyuşa roketatar mermisi düştü. Dükkanların pencereleri kırılırken olay yerine ambulanslar akın etti.

Kilisliler yardım için sokaklara akın ekerken polisler çevredekilerin uzaklaşması için anons yaptı.

kilis2

YARALILARDAN 5'İ ÇOCUK

Kilis Valisi İsmail Çataklı, kent merkezine düşen roket mermisinin biri yetişkin, 7 kişinin yaralanmasına neden olduğunu açıkladı. Vali Çataklı, Suriye'den ateşlenen roket mermisinin düştüğü yerde önlemlerin alındığını belirtti. Tamamı Suriyeli olan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.

AKŞAM SAATLERİNDE YİNE ROKET ATILDI

Kilis'te, saat 17.00 sıralarında peş peşe iki patlama sesi daha duyuldu. IŞİD tarafından atılan roketin Mercidabık İlköğretim Okulu yakınlarına düştü. Saldırıda 1'i çocuk 2 kişi yaralandı.

Patlama sonrası anonslarla bölgenin boşaltılması istendi.

9 AYDA 22 ÖLÜ

Ocak ayından itibaren Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan katyuşa roketatar mermilerinin hedefi olan Kilis'te 12'si Suriyeli 22 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

(Görüntüler Kilis Postası adlı haber sitesinden alınmıştır)