'Gökçek bültenle cemaate para aktardı'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Melih Gökçek'in Gülen cemaatine 'bültenle' para aktardığını iddia etti. Emir, Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'i ATO Başkanı yapmaya çalıştığını da öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA -  CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. AK Partili Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Melih Gökçek'in Gülen cemaati için “Yıllarca yardım ettim her türlü fedakârlığı yaptım” dediğini hatırlatan Emir, Melih Gökçek’in imar değişiklikleriyle cemaat bünyesindeki eğitim kurumlarına Ankara’da araziler verdiğini, öne sürdü. Emir, Büyükşehir Belediyesi bütçesinden de cemaate para aktarıldığını iddia etti.

Para aktarımının Ankara’da belediye otobüslerinde dağıtılan ‘Büyükşehir Ankara’ bülteni üzerinden yapıldığını aktaran Murat Emir, şu iddiaları ortaya attı: "11 yıldır çıkan ‘Büyükşehir Ankara’ bülteni, 2008 yılı hariç diğer yıllarda belediye iştiraki olan BELYA A.Ş. tarafından çıkartıldı. 2008 yılında başka bir şirket bülten ihalesini aldı. Bu şirketin sahibi, FETÖ’nün kasası ve şu anda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Alaaddin Kaya'dır. Alaaddin Kaya’nın İMPREES İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ile ‘Büyükşehir Ankara’ bültenini ihalesini almasına karşın bülteni hazırlayanların belediye çalışanlarıdır."

'ESKİ ŞİRKET İHALEYE KAZANAMADI'

İhale süreci ve sonrasında yaşananlara ilişkin detaylı bilgiler veren Emir, şunları anlattı:

"2005-2007 yılları arasında 3 yıl boyunca bülteni çıkartan ve önemli bir tecrübe edinen BELYA A.Ş., 2008 yılı bülteni için açılan ihaleye katıldı ancak ihaleyi kazanamadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi birimlerince yaklaşık maliyeti 2 milyon 93 bin lira olarak belirlenen bülten ihalesini, yaklaşık maliyetin çok altında olan 1 milyon 116 bin 960 lira veren İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kazandı. Alaaddin Kaya’nın sahibi olduğu İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, 2008 yılı boyunca her hafta, bir diğer ifadeyle 2008 yılında 52 hafta boyunca çıkarma sorumluluğunu aldı. İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, haftalık 200 bin adet basılacak bülten için, ihale şartnamesi uyarınca, asgari 3 foto muhabiri ve 7 muhabir görevlendirmeyi ve çalışacak bu muhabirlerin basın sektöründe deneyim sahibi olması, bu personelden en azından 5’inin de daha önce Basın Yayın Genel Müdürlüğü tarafından verilen basın kartı almış olmasını kabul etti. İhalenin onaylanmasının ardından İMPREES İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, 9-14 Ocak 2008 tarihlerini kapsayan hafta itibariyle Nüket Yıldırımer’in genel yayın yönetmeliğinde 7 muhabir ve 3 foto muhabiriyle 160’ncı sayıyı çıkardı. 161 ile 162’nci sayılar da aynı ekip çıktı. 163’ncü sayıya yani 30 Ocak-6 Şubat 2008 tarihlerini kapsayan haftanın bülteni ise başka bir ekip tarafından çıkartılmaya başlandı. Bu ekip kim miydi? 163’ncü sayıyı çıkartan ekip, BELYA A.Ş. ekibi; yani belediyenin iştiraki bir şirket, ağırlıkla belediye çalışanlarının istihdam edildiği bir şirket. İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin karşısında ihaleye giren ve ihaleyi kaybeden Belediye iştiraki BELYA A.Ş.’nin Genel Müdürü Avni Kavlak, bültenin genel yayın yönetmeni; belediyenin basın biriminde çalışanlar da bültenin muhabir ve foto muhabiri ekibi olarak 163’ncü sayıyı çıkartmaya başlıyor. Tasarım da DANAJANS’tan BELYA A.Ş.’ye geçiyor. Böylelikle 2008 yılının ilk üç haftasında bülteni çıkartan İMPRESS İMAJ İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, üçüncü haftadan sonra personel giderini BELYA A.Ş.’ye diğer ifadeyle belediyenin üzerine yıkarak, önemli bir masraf kaleminden kurtularak 1 yıl boyunca parasını almaya devam ediyor."

'GÖKÇEKLER'İN HEDEFİ ATO' İDDİASI

Murat Emir, basın toplantısında Ankara Ticaret Odası (ATO) ile ilgili bir iddiayı da gündeme getirdi. Melih Gökçek’in, oğlu Osman Gökçek’i ATO Başkanı yapmak istediğini belirten Murat Emir, şunları söyledi:

“2013 yılında Ankara Ticaret Odası’nda seçimler yapıldığında FETÖ’cüleri ATO’ya yerleştiren Melih Gökçek, şimdi de başka bir plan içinde. ATO’nun 14’ncü komitesi olan basın medya komitesi zorla istifa ettirildi; çünkü, Osman Gökçek ATO’ya başkan olmak istiyor. Niçin gelecekmiş? FETÖ’yü temizlemek içinmiş! Sormazlar mı FETÖ’yü kim ATO’ya yerleştirdi? Senin baban yerleştirdi. Samanyolu TV Grubu Ankara Sorumlusu Abdullah Dulkadiroğlu’nu kim ATO’ya yerleştirdi? Siz yerleştirdiniz. Diğerlerini de siz yerleştirdiniz. Düşünün bir çocuk bir koltuğu istiyor diye ticaret odasının bir komitesi istifa ettiriliyor.”