Şoför ve yolcular için suç duyurusu

Önce İnsanım Diyen Avukatlar Platformu, belediye otobüsünde saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi'ye yardım etmeyen otobüs şoförü ile yolcular için kamu davası açılmasını istedi. Avukatlara göre şoför ve yolcular yardım ve bildirim yükümlülüğünün yerine getirmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da avukatlar, İstanbul'da belediye otobüsünde şort giydiği için Abdullah Çakıroğlu'nun saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi'ye yardım etmeyen otobüs şoförü ile yolcular için suç duyurusunda bulundu.

CNN Türk’te yer alan habere göre, bu gün Ankara Adliyesi'ne giden  "Önce İnsanım Diyen Avukatlar Platformu" üyesi avukatlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere suç duyurusu dilekçesi verdi.

Avukatlar, saldırının faili olan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Çakıroğlu'nun yanı sıra olaya müdahale etmediği gerekçesiyle otobüs şoförü ve yolcular hakkında da şikayetçi oldu. Avukatlar, otobüstekiler hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama, yardım ve bildirim yükümlülüğünün yerine getirmeme' suçlarından  kamu adına davası açılmasını talep etti.

'SALDIRININ HEDEFİ TÜM TOPLUM'

Daha sonra platform adına adliye önünde basın açıklaması yapan Avukat Hülya İren Üresin, olayın mağdurunun yalnızca Hemşire Ayşegül Terzi değil tüm toplum olduğunu söyledi. Üresin, "Saldırı toplumun huzur ve düzenini bozmuştur" diyerek, saldırgan hakkında yürütülen soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Tekmeci saldırganı kadın savcı tutuklattıTekmeci saldırganı kadın savcı tutuklattı

Üresin, otobüs şoförü ile otobüste bulunan yolcuların tepkisiz kalmalarının kamuoyu vicdanını yaraladığını savunarak, "Yaralanan Ayşegül Terzi'ye yardım ve bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeyen şoför ve yolcular, Türk Ceza Kanunu'na göre suç işlemişlerdir" dedi.

NE OLMUŞTU?

Ayşegül Terzi, İstanbul Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir kişinin otobüste şort giydiği için yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Şikayet üzerine başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Çakıroğlu'nu gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında, savcılığın talimatıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu da işlediği gerekçesiyle yeniden gözaltı kararı çıkarılmıştı. Savcılığın talimatı doğrultusunda Çakıroğlu, Çekmeköy'deki evinde gözaltına almış ve ardından çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

Tekmeli saldırıya uğrayan hemşire konuştuTekmeli saldırıya uğrayan hemşire konuştu