'Piyade Suriye'ye gidiyor' iddiası

TSK'nın Suriye’de devam eden harekat kapsamında piyade birliklerini de görevlendireceği iddia edildi. El Bab’a inmek için yapılan planlar arasında Özel Kuvvetler, uçak ve tankların yanı sıra değişik muharip piyade sınıflarının da kullanılmasının planlandığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de devam eden harekat kapsamında TSK'nın piyade birliklerinin de görevlendirileceği iddia edildi. Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “El Bab Operasyonu” kapsamında yapılan planlarda bu ihtimal de değerlendiriliyor. Haberde, Kilis’in Elbeyli ilçesinden kuş uçumu 30 km güneyde olan Suriye’nin El Bab kentine inmek istediği belirtilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin “Fırat Kalkanı” harekâtına katılan unsurlarda artış yapacağı belirtildi. Buna göre, doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler, savaş uçakları ve tankların yanı sıra, Kara Kuvvetleri’ne bağlı değişik muharip piyade sınıfları da Suriye içine girecek. Özel Kuvvetlerin belirleyeceği IŞİD mevzileri tank, top ve savaş uçaklarıyla vurulacak, kara güçleri de arkadan güvenliği sağlayacak. Haberde adı açıklanmayan bir yetkilinin de, “El Bab’a inmek için daha kapsamlı kara gücü şart. Harekât planlarında elbette kara unsurları da bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Türkiye sınırının tam güvenliği için El Bab’ı da dahil edecek şekilde temizlik şart” dediği ifade edildi. Aynı yetkiliye göre, TSK’nın Rakka için tek başına bir harekât planın ise yok.

EL BAB'DAN ÖNCE DABIK 

Haberde, "El Bab'dan önce Dabık'ın hedef alınacağı" belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: IŞİD'in Suriye’de Rakka’dan sonraki “İkinci başkenti” olarak bilinen El Bab’a ulaşmak için önce örgüt açısından özel öneme sahip Dabık hedefleniyor. Dabık, Türkiye sınırına 20 km uzaklıkta. Ancak Dabık bölgesinden gelen istihbarat bilgileri, işin çok da kolay olmayacağını gösteriyor. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda Dabık’ın etrafında çok sayıda hendek kazıldığı, seyyar anti-tankların bulunduğu, kentin etrafına yüzlerce mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) döşendiği belirtiliyor. DEAŞ’ın bu kentin aynı adını taşıyan bir dergisi bulunuyor ve örgüt burasının ‘mahşer’in başlayacağı yer olacağına inanıyor.