Oda TV davasında Erdoğan tartışması

Oda TV davasında söz alan Ahmet Şık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yargılanması gerektiğini söyledi. Hakim buna itiraz edince tartışma yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oda TV davasına bu gün yapılan duruşmayla devam edildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 13 sanık yargılanıyor.

Davanın sanıklarından gazeteci Ahmet Şık duruşmada söz alarak, soruşturmayı yürüten Gülen cemaati mensubu polis, hâkim ve savcıların tutuklu ya da firari olduğunu hatırlattı. Şık, 'cemaate destek veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yargılanması gerektiğini' söyledi.

Mahkeme başkanı ise bu sözlerin mahkemenin konusu olmadığını ifade ederek, tutanağa geçirmedi. Bunun üzerine tartışma yaşandı. Ahmet Şık’ın avukatı Can Atalay söz alarak, Şık’ın sözlerinin tutanağa geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan’ın adı tutanağa geçirildi.

KÜÇÜK: DAVALAR YUR TDIŞINDA YAPILACAK

Duruşmada davanın sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük de söz aldı. Küçük, şunları söyledi:

"Darbe teşebbüsü teşebbüstür, geçmiştir. Darbe teşebbüsünü bir darbe gibi kullanamazsınız. Hukuka aykırıdır. Bir imam efendinin hangi darbesi olur. Teşebbüs deyip darbe gibi hareket edemezsiniz, asıl darbeyi yapamazsınız. Bu gidişle davalar yurt dışında yapılacak. Yurtdışına gidenler 15 Temmuz öncesi gittiler. Demek ki bir şey var. Davada birinci sanığım. Ne alakası var? Parayı kazanan Soner Yalçın, birinci sanık ben.. Ergenekon'da da 1. sanık ben. Hep birincilik!"

Sanıklar dinlendikten sonra dava 24 Ekim'e ertelendi.