Atılan öğretmenler 7'nci katta

CHP, 7. katını ihraç eden öğretmenlere ayırdı. Eğitim Sen'in Kurucu Genel Başkanı CHP'li Yıldırım Kaya, kendilerine her gün bine yakın öğretmenin başvurduğunu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabagli  [email protected]

DUVAR - CHP olağanüstü hal ilanından sonra görevden alınan öğretmenler için 'mağdur masası kurdu. CHP Genel Merkezi'nin 7. katı görevden alınan öğretmenler için tahsis edildi. Öğrtemenlerin şikayetlerini dinleyen ekibin başında CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve Eğitim- Sen'in Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya var.

Yürüttükleri çalışma hakkında Duvar’a, bili veren Kaya, “Bir günde 500’ün üzerinde yüz yüze görüşme yapıyorum” dedi.

Kaya'nın verdiği bilgiye göre her gün kendilerine eposta ya da telefonla ulaşıp durumlarını anlatanların sayısı da 500’ü buluyor. Kaya, genel merkezde mesaiye erken başladıklarını, başvuruları aldıktan sonra saat kaç olursa olsun her öğretmene kurdukları sistemde ayrı bir dosya açtıklarını söyledi.

'EĞİTİM-SEN’İN MÜCADELESİNİ KIRMAK İSTİYORLAR'

Öğretmenlerin tasfiyesiyle örgütlü mücadele yapısının kırılmasının hedeflendiğini savunan yıldırım, “Eğitim-Sen’in bütünlükçü yapısı kırılmak isteniyor. Parçalanmış bir yapı isteniyor. Bütünlükçü mücadelenin bireysele dönüşmesi isteniyor” dedi.

Hatay'da öğretmenler bakandan telefon bekliyorHatay'da öğretmenler bakandan telefon bekliyor

“Tunceli’de neden 415 öğretmen göreve başlarken 86’sı başlamadı’ diye soran Yıldırım, “Hatay’da 938, Diyarbakır’da 4200, Mardin’de 1900, Van’da 900 öğretmen açıkta. 50 binin üzerinde öğretmen mağdur” dedi.

28 BİN KİŞİ GENEL MERKEZİ ARADI

15 Temmuz’dan sonra CHP Genel Merkezi'nin 27-28 bin kişi tarafından telefon ve mail yoluyla arandığını, ve 5 bin kişinin de partiye bizzat geldiğini anlatan Yıldırım, il ve ile öğütlerinin de mağdur başvuruları almaya başladığını söyledi.