Hakkari Belediyesi Eşbaşkanları serbest bırakıldı

Kayyım atanmasını protesto ettiği için gözaltına alınan Hakkari Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 9 kişiden 2'si ise tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto etmek için 4 gün önce DBP il binasında yapılan açlık grevine katılan ve polisin yaptığı operasyonla gözaltına aldıktan sonra adliyeye çıkarılan 9 DBP'liden 2'si örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklandı.

Hakkari Belediye Eşbaşkanları Fatma Yıldız ve Şaban Alkan, HDP Merkez ilçe Başkanı Emine Armut, DBP Parti Meclisi üyeleri Emrullah Bingöl, Metin Kutaz, DBP yönetici Selim Berg ve Meya-Der Yönetici Selim Kaya yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"HALKIN SEÇTİĞİ İRADEYE BİR DARBE YAPILDI"

Adliye önünde açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, belediyelere kayyım atanmasını halk iradesine darbe olarak değerlendirdi.

Akdoğan, "Buna ilişkin biz kendi irademizle halkın verdiği oy namussa bu namusa ilişkin biz kimseye zarar vermeden, kimseyi de çağırmadan sadece burada bedenimizi açlığa yatırıyoruz. Buna ilişkin 4 gündür arkadaşlarımız gözaltında ve bugün arkadaşlarımızın 9'u mahkemeye çıkartıldı. 7'si serbest bırakıldı. Halkın oy verdiği hangi belediye olursa olsun doğrudan kayyum atanması büyük bir haksızlıktır" dedi. (DHA)

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanları adliyeye çıkarıldıHakkari Belediyesi Eşbaşkanları adliyeye çıkarıldı