TBMM'de basın toplantısına polis müdahalesi

TBMM polisi velilerle basın toplantısı yapmak isteyen CHP'li Hakverdi'ye izin vermeyince gerilim yaşandı. Gerilim devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı    [email protected]

ANKARA - TBMM'de bir süre önce Che Guevara tişörtleriyle gelen gençlerle basın toplantısı yapması engellenen CHP Ankara Milletvekili ve Meclis Başkanlık Divanı üyesi Ali Haydar Hakverdi bugün öğrenci velileriyle basın toplantısı yapmak isteyince yine polis müdahalesiyle karşılaştı.

'SALONA GİRMELERİ ENGELLENDİ'

Meclis güvenliği Hakverdi'nin velilerden oluşan misafirlerinin basın toplantısı salonuna girmesine izin vermedi. Basın koridorunda başlayan tartışma hâlâ sürüyor. Ali Haydar Hakverdi, basın toplantısına engel olmak isteyen polislere, "Daha önce TBMM Başkanı'nın Che Guevara ile ilgili sözlerine tepki göstermek için gelen gençler konusunda izin vermiştim. Daha kötü şeyler olamaması için o toplantıyı kapının önünde yapmıştık. Ancak bugün geri adım atmam mümkün değil. Pratikte bu bana yönelik bir harekettir. Ben ziyaretçilerimi alarak içeride basın toplantısı yapacağım. Geri adım atmayacağım" dedi.

'KABULLENDİĞİM ANLAMINA GELMİYOR'

Polisle, Hakverdi arasında tartışma yarım saatten fazla sürdü. Tartışmaya, çocuklarının eğitim sorununu dile getirmek için gelen veliler de katıldı. Ortam iyice gerilmeye başlayınca, açıklamalar basın koridoruna açılan kapının altında yapıldı. Polisler Hakverdi'nin toplantıyı misafir olmadan yapması için ısrarcı odu. Bunu kabul etmeyen Hakverdi, gazetecilere, "Bugün burada açıklama yapıyor olmamız benim bu durumu kabullendiğim anlamına gelmiyor. Ben velilerimizin zarar görmesini istemiyorum. Ancak, bu pratikte sadece bana yapılan bir uygulamadır" dedi.

"Meclis, Meclis olalı kapının altında bir basın toplantısı yapılmadı" diye konuşan Hakverdi, polislerin kendine takındığı bu tutumla çok yüksek bir yerden talimat aldıklarını gösterdiğini söyledi.

Basın açıklaması Hakverdi ve velilerin okulların imam hatibe çevrilmesi ve öğretmen açıklarına ilişkin açıklamalarının ardından son buldu.