Sırrı Sakık: FETÖ'yle sevişirken, bizi ezdiniz

Kayyım atanan Diyadin Belediyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan Sırrı Sakık, hükümeti eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyadin Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto etmek için belediye binası önünde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Biz Kürtler bu ülkenin çimleriyiz. Siz FETÖ'yle sevişirken, flört ederken bizi ezdiniz. Şimdi FETÖ'yle kavga ediyorsunuz, yine dönüp bize acılar yaşatıyorsunuz" dedi.

Diyadin Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ile DBP'li Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve partililer katıldı. Açıklama öncesinde belediye girişinde çevik kuvvet ve özel harekat polisleri önlem aldı.

15 Temmuz'dan sonra darbecilerin yapmak istediklerinin sistemli şekilde yapıldığını söyleyen Dirayet Taşdemir, tek adam diktatörlüğüne doğru gidildiğini belirtti.

Belediyelere kayyım atanmasını darbeci zihniyetin politikası olduğunu öne süren Taşdemir, "Nasıl 15 Temmuz'da darbecilere karşı alanlarda sokaklarda direniş meşruysa, 11 Eylül darbesine karşı da direniş o kadar meşrudur" şeklinde konuştu.

"KÜRTLER BU ÜLKENİN ÇİMLERİ"

Darbe girişimi sırasında sokaklara çıktıklarını kaydeden Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "kayyım darbesine" karşı da sokakta olacaklarını ifade etti.

KHK'lerin çözüm olmadığını ileri süren Sakık, "Bunları FETÖ grubuna karşı yaptınız. Biz Kürtler bu ülkenin çimleriyiz. Siz FETÖ'yle sevişirken, flört ederken bizi ezdiniz. Paralel yapı 5 bin insanı tutukladı, o zaman sesiniz çıkmıyordu. Şimdi FETÖ'yle kavga ediyorsunuz, yine dönüp bize acılar yaşatıyorsunuz. Biz sizlerden daha çok militarist güçlere karşıyız" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından yapılmak istenen yürüyüşe izin verilmedi. Bunun üzerine Sırrı Sakık ve beraberindekiler, Diyadin'de esnafı ziyaret etti. (DHA)

Kayyım geldi, Kürtçe tabeladan silindiKayyım geldi, Kürtçe tabeladan silindi

Kürtçe tabela tekrar asılacakKürtçe tabela tekrar asılacak

Kürtçe tabela yeniden asıldıKürtçe tabela yeniden asıldı