Meclis'in ödüllü binaları inşaat alanı

Meclis'in 15 Temmuz gecesi bombalanan bölümlerindeki inşaat faaliyetleri hız kazandı. İnşat için etrafı çevrilen alanda Meclis'in ödüllü binaları da var.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - Bayram sonrası çalışanların mesaiye başladığı TBMM’de yoğun inşaat faaliyeti yürütülüyor. Çankaya Kapısı'ndan başlayan ve mimar Behruz Çinici'nin ödüllü binalarının bulunduğu A ve blokları da çalışma yürütülen alan içerisinde.

TBMM 1 Ekim’de açılacak yeni yasama yılı öncesinde tam anlamıyla inşaat alanına döndü. Çankaya Kapısı'nda 'yeni güvenlik konsepti için' çalışmalar sürerken kampüs adeta inşaat alanını andırıyor.

TBMM Başkanlığı’nın 15 Temmuz darbe gecesi bombalanan bölümdeki hasarların giderilmesi için yaptığı anlaşmalara göre Meclis’in içinde özellikle CHP, MHP ve HDP’li milletvekillerinin oturduğu muhalefet kulisinde çalışmalar yürütülüyor.

TAMAMEN KAPATILDI

Meclis basın bürosundan kulislere inmek için kullanılan koridora kadar olan bölüm tamamen kapatıldı. Bu alanda inşaat çalışmaları sürüyor.

Meclis kampüsünde ana binanın tam karşısında yer alan daha önce milletvekillerinin çalışma ofisleri olarak hizmet veren mimar Behruz Çinici ve oğlu Can Çinici’nini eserlerinin yer aldığı A ve B Halkla İlişkiler Binası'nın önüne de bir set çekildi.

Ancak, hasarlı binalar için nasıl bir çalışma yürütüleceği konusunda bir açıklama yapılmış değil. Binalarda bayramdan önce başlayan çalışmanın giderek hızlandığı görülüyor.

İnşaat çalışmalarının Meclis'in açılacağı 1 Ekim tarihine yetiştirilip yetiştirilemeyeceği konusunda da bir bilgi verilmiş değil.