KESK'ten memurlar işine dönsün çağrısı

Tunceli'de kamu emekçilerine seslenen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, OHAL çerçevesinde getirilen KHK'lerin geri çekilmesini ve görevlerine son verilen memurların en kısa sürede işbaşı yaptırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KESK Genel Başkanı Lami Özgen, OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnameleri kabul etmediklerini belirterek, "Bundan hareketle AKP'nin uyguladığı OHAL yasasını derhal geri çekmesini talep ediyoruz. Yine OHAL çerçevesinde çıkarılan KHK'ların geri alınması, işine son verilen kamu emekçilerinin derhal görevlerine iade edilmesini istiyoruz" dedi.

Tunceli'ye giden KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AK Parti il binası karşısındaki alanda yaklaşık 500 kişinin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

'MUHALİFLER HEDEF ALINDI'

Özgen, darbe girişiminde bulunanlara karşı çıkarıldığı belirtilen KHK'ların, gerçekte muhalifleri susturmak için çıkarıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"AKP'nin son dönemlerde çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerin cemaatle bir ilgisi yoktur. Tamamen muhalifleri, sol, sosyalist ve demokrasi yanlılarını susturmak ve tasfiye etmek için çıkardıkları KHK'lerdir. Biz KESK olarak sizin OHAL'inizi de kabul etmiyoruz, sizin kanun hükmünde kararnamelerinizi de kabul etmiyoruz. Sizin darbe karşıtı iki yüzlü takkiyeci politikalarınızı da kabul etmiyoruz. Yıllardır darbelere karşı bedel ödeyen, mücadele eden bizleriz, bu ülkenin halklarıdır.

Lami Özgen, KHK'lerin geri çekilmesini istedi. Lami Özgen, KHK'lerin geri çekilmesini istedi.

Bu ülkenin sol sosyalist ve devrimci güçleridir. O yüzden siz darbenin ortaklarısınız, bunun hesabını sizden sormaya devam edeceğiz. Sözde 15 Temmuz darbe girişimine karşı cemaate karşı çıkarıldığı söylenen kanun hükmündeki kararnameler Türkiye'de kamu emekçileri ile mücadeleye dönüşmüş ve KESK'e karşı yok etme, bertaraf etme mücadelesine dönüşmüştür. Bizim tek istediğimiz demokrasidir. Bundan hareketle AKP'nin uyguladığı OHAL yasasını derhal geri çekmesini talep ediyoruz. Yine OHAL çerçevesinde çıkarılan KHK'ların geri alınması, işine son verilen kamu emekçilerinin derhal görevlerine iade edilmesini istiyoruz."

(TUNCELİ-DHA)