İzmir'den Nusaybin'e kardeşlik köprüsü

İzmir Müzisyenler Derneği, Kardeşlik Köprüsü kampanyası için Nusaybin'i ziyaret etti. Dün yüzlerce çocuğa oyuncak dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Müzisyenler Derneği, çatışmaların yaşandığı illerde yaşayanlarla dayanışma için "Kardeşlik Köprüsü" isimli bir kampanya başlattı. Mayıs ayında başlayan kampanya kapsamında, geçen hafta, Mardin merkezi ile Kızıltepe ve Nusaybin ilçeleri ziyaret edildi.

İzmir Müzisyenler Derneği'nden yapılan açıklamada "Müzik aletleri kırtasiye malzemeleri kitaplar ve oyuncak toplayarak yıkıma uğrayan bu ilçelere gönderiyoruz. Çatışma ve ölümlerin yarattığı yıkım ve acıya karşı durmak,özellikle çocuklarımızın karşılaştığı sosyal-fiziksel ve psikolojik travmalara karşı duyarlılık geliştirmek, umudun, barışın ve kardeşliğin sesini yükseltmek üzere KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ kuruyoruz" denildi.

Mardin'e yapılan ziyarette, yaşanan patlama ve ölümlere rağmen hayatın devam ettiği, insanların 'normal' algısının değiştiği belirtildi.

Nusaybin'in yarısının dikenli tellere çevrili olduğu aktarılan açıklamada, 6 mahalleye giriş ve çıkışların yasak olduğu kaydedildi. Belediyeye kayyım atanması ve 400'e yakın öğretmenin açığa alınması nedeniyle, Nusaybin'de halkın kaygılı olduğu dile getirildi.

Nusaybin'de dün, 400-450 çocuğa oyuncak dağıtımı yapan İzmir Müzisyenler Derneği, kültür sanat kurumları ve gençlik dernekleri ile birlikte bir etkinlik yapmayı planlıyor.

Açıklamada, "Burada barışa iş ve ekmekten ve hatta yağmurdan daha fazla ihtiyaç duyulan topraklarda bu doğrultuda batıdaki sessizliğin ve önyargıların kırılmasını amaçlayan etkinliklerle aradaki köprüyü ve bağları güçlendirmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" ifadeleri kullanıldı. (DUVAR)