Sebahat Tuncel'den kayyım çağrısı

Sebahat Tuncel, belediyeye atanan kayyımları tanımadıklarını söyledi. Tuncel, "Pazartesi günü itibariyle işe gitmeyiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada 2 il belediyesi, 20 ilçe belediyesi ve 2 belde belediyesi olmak üzere 24 belediyelerine kayyım atandığını belirtti. Kayyımları 'siyasi darbe' olarak nitelendiren Tuncel, bütün bu hukuksuzluğu, gasp politikasını halk iradesine yönelik darbeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Kayyım atanan belediyelerde çalışanları pazartesi gününden itibaren direnmeye çağıran Tuncel, şunları söyledi: "İşçi ve emekçilerin o gün çalışmamasını, kayyumu tanımamalarını, kayyuma karşı demokratik tepkilerini ortaya koymalarını, halkımızın pazartesi günü itibariyle basın açıklamalarını, basın toplantıları yapacakları eylem ve etkinliklerle kayyuma karşı tepkilerini ortaya koymaları gerektiğini düşünüyoruz. Sadece bu 24 belediyemizde değil, diğer belediyelerimizin de olduğu yerde de bir bütün Kürdistan'da halkımız faşizme karşı hak gaspına karşı direnişte ve eylemde olmalıdır. İşçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere burada yurttaşlık görevini gören, yurttaşlık hakkı gasbı edilen tüm yurttaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz pazartesi günü itibariyle işe gitmeyiniz, kayyuma karşı tepkilerinizi demokratik yöntemlerle ifade ediniz."

ÖCALAN'IN ÇAĞRISINI DEĞERLENDİRDİ

Kardeşi ile görüşen Abdullah Öcalan'nın yaptığı çağrıyı DBP olarak çok önemli ve anlamlı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Tuncel, "Bu çağrının Türkiye'de yeni bir süreci başlatacağını, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yerinde durduğunu, Türkiye'nin buna bir cevap vermesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. (DİYARBAKIR/DHA)