4 ABD bayrağından 3'ü indirildi

Tel Abyad'a asılan ABD bayraklarından üçü indirildi. Bayrakların ABD askerleri tarafından asıldığı açıklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye’nin Tel Abyad kentindeki dört noktada asılı bulunan ABD bayraklarından üç tanesi indirildi. Gümrük binasındaki bayrak ise duruyor. Bayrakların PYD kontrolündeki bölgede bulunan ABD askerlerinin yerini göstermesi için asıldığı belirtilmişti.

Hürriyet gazetesinden Tolga Tanış'ın haberinde, Amerikan bayrağını, bölgedeki YPG unsurlarının değil Amerikan özel kuvvetlerinin göndere çektikleri belirtilerek, üst düzey bir Pentagon yetkilisinin de 'bayrağın binanın üstüne çekilmesinden sonra Amerikan askerlerine ateş açıldığını, olayda kimsenin yaralanmadığını söylediği', bir başka Pentagon yetkilisinin de ateşin Türkiye tarafından açıldığını iddia ettiği belirtilmişti. Tanış olayın ABD ve Türk askerlerinin Suriye’de ilk kez sahada birlikte savaşmaya başladıkları perşembe günü, işbirliğinin olduğu Ar Rai / Çobanbey bölgesinin yaklaşık 200 km doğusundaki Tel Abyad’da iki tarafın silahlı güçlerinin birbirlerini hedef alma riski yaşandığını ortaya çıkardığını belirtmişti. Halen asılı bulunan tek ABD bayrağının, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görüldüğü belirtiliyor.

İLK TEPKİ 'HABERİMİZ' YOK OLMUŞTU

ABD’li yetkililerin perşembe günü olaya ilişkin ilk tepkileri ise konudan o sırada haberdar olmadıkları yönündeydi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, o günkü basın toplantısında soru üzerine “Konuyla ilgili o haberleri görmedim. Ancak daha önce de söylediğimiz gibi ortaklarımıza kendi kendilerine Amerikan bayrağı asmamaları çağrısı yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki, bu örnekte de böyle olmuşsa, konu konuşulmuştur” demişti.

Amerikan askerlerinin Haziran 2015’ten beri YPG’nin kontrolünde olan Tel Abyad’da görev yaptıkları belirtiliyor.