Türkiye'deki Alman temsilcilikleri ve okulları kapatıldı

Alınan saldırı istihbaratı nedeniyle Almanya Türkiye'deki tüm temsilciliklerini kapattı. Bild gazetesine göre bu bir ön tedbir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın çok satan gazetelerinden Bild'in edindiği bilgilere göre, Türkiye'deki Alman Büyükelçiliği ve tüm konsolosluk temsilcilikleri 'terör tehdidi' nedeniyle kapatıldı.

Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinin devam ettiğine işaret edilen haberde, hem diplomatik temsilciliklerin hem de Alman okullarının 16 Eylül'e kadar kapalı kalacağı ve temsilciliklere sınırlı ulaşım olacağı ifade edildi. Gazete haberin kaynağı olarak da Almanya Dışişleri Bakanlığı'nı gösterdi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği de Twitter hesabından Türkçe olarak yaptığı açıklamada temsilciliklerinin sınırlı hizmet vereceğini doğruladı.

'ÖN TEDBİR'

Haberde olası bir terör saldırısına yönelik işaretler olduğu, Alman temsilciliklerinin kapalı tutularak çalışanların, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin sağlanması ve bir ön tedbir alınmasının amaçlandığını kaydedildi. (Deutsche Welle)

Türk yetkili elçiliklerin kapatılmasını değerlendirdi: Güvenlik en üst seviyedeTürk yetkili elçiliklerin kapatılmasını değerlendirdi: Güvenlik en üst seviyede

Etiketler Almanya IŞİD Ankara