Ovacık’ın tek ilkokulunun tüm personeli görevden alındı

Ovacık ilçesinin tek ilkokulu olan Gözeler İlköğretim Okulu'nda görevli 34 personelin tamamı açığa alındı. 1 hafta sonra okulların açılacağına dikkat çeken ilçe halkı protesto yürüyüşü yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - OHAL'e dayanarak tamamına yakını Eğitim-Sen üyesi 11 bin 301 öğretmen açığa alınınca, 1 hafta sonra açılacak okullarda eğitimin nasıl devam edeceği sorusu ortaya çıktı. Bazı okullarda öğretmenlerin yarıya yakını açığa alınırken, bu durumun en uç örneği ise Tunceli Ovacık ilçesinde yaşandı. Ovacık'ın tek ilkokulu olan Gözeler İlköğretim Okulu’nda 25'i öğretmen 34 personelin tamamı açığa alındı. Ovacıklılar protesto yürüyüşü yaparak, öğrencilerin bir an önce öğretmenlerine kavuşmasını istedi.

İMC'nin haberine göre, Eğitim-Sen’in çağrısıyla toplanan öğrenci, öğretmen, veli ve ilçe halkı “Baskı ve şiddet politikalarınız karşısında diz çökmedik, çökmeyeceğiz” pankartı açarak ilçe merkezine kadar yürüyüş düzenledi.

'ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNE KAVUŞMALI'

İlçe merkezinde açıklama yapan Eğitim-Sen Ovacık Temsilcisi Turhan Bilge, açığa almaların açık bir ‘yargısız infaz’ olduğunu ve hukuki bir dayanağı bulunmadığını ifade etti.

Bir hafta sonra eğitimin başlayacağını anımsatan Bilge, öğretmensiz kalan okulda nasıl eğitim ve öğretim yapılacağını sordu ve ekledi: "Bu haksız ve hukuksuz olarak yapılan görevden almalar öğrencileri velileri ve görevden uzaklaştırılan öğretmen ve memurları mağdur etmektedir. Öğrenciler öğretmenlerine kavuşmalı. Eğitim ve öğretim sağlıklı başlamalıdır. Bir an önce yapılan hukuksuzluktan vazgeçilerek görevden alınan bütün arkadaşlarımız göreve iade edilmelidir.”