Yıldırım: Kayyımın devamı gelecek

Başbakan Binali Yıldırım, belediyelere yeni kayyım atamaları yapılacağını söyledi. Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ne zaman sona ereceğini de açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, belediyelere yeni kayyım atamaları olacağını söyledi.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin bu günkü köşesinde aktardığına göre Yıldırım, 28 belediyeye kayyım atanması konusunda şunları söyledi:

“PKK ve terörle bağlantısı olanlar ayıklanıyor. Düşünün ki bir belediye millete hizmet edeceğine milletin parasıyla teröriste finans sağlıyor, lojistik destek sağlıyor. Bunları tek tek tespit ediyoruz. Zaten el koyulan belediyelerin kimisi kaçak, kimisinin terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilmiş.”

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Yıldrım, Çekirge'nin  “Peki devamı gelecek mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi.

“Elbette gelecek. Burada kalmayacak. Sen milletin vergilerinden, alın terinden gelen parayı milletin evlatlarını şehit eden terör örgütüne aktaracaksın. Buna izin verir miyiz? Elbette daha devamı var.”

Bu sabah bayram namazından sonra açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın gündeminde yine kayyım atamaları vardı. Cami çıkışında açıklamalarda bulunan Yıldırım  ilk olarak vatandaşların kurban bayramlarını kutladı. 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili soru üzerine Yıldırım, yeni görevlendirmelerin olabileceğini belirtti. Yıldırım şöyle dedi:

"Ne yazık ki bazı belediyeler, özellikle bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Devletin kaynaklarını, milletin vergilerini, şehrin, ilçenin, beldenin güzelleşmesi için harcayacaklarına öyle veya böyle bölücü terör örgütüne aktarmak gibi bir yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir. Görevden alınan belediyelerin tamamında böyle bir durum söz konusudur. Bunlar yapılan soruşturmalarla ortaya konmuş gerçeklerdir. Yapılan hukuki süreç sonunda ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla birilerinin Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkmasını asla kabul etmek mümkün değildir.

SURİYE İÇİN ÇAĞRI

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki, artık yeter. 6 yıl oldu. Daha ne kadar insan ölecek. Gelin bu ateşkesi kalıcı hale getirelim ve sonunda da artık Suriye'de bütün grupların, bütün mezheplerin, bütün etnik farklılıkların temsil edeceği Suriye'nin toprak bütünlüğünü asla ıskalamayan, toprak bütünlüğünü sağlayan bir yönetim şeklini burada tesis edelim.

FIRAT KALKANI OPERASYONU NE KADAR SÜRECEK?

Amaç DAEŞ gibi diğer benzer terör örgütlerini bölgeden uzaklaştırmak ve burayı gerçek sahiplerine teslim etmek. Dolayısıyla bir sınır güvenliğimiz yüzde 100 emniyet altına alınacak, iki vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik her türlü tehdit tamamıyla ortadan kaldırılacak. Bunlar yüzde 100 sağlanıncaya kadar ve bölge tüm terör örgütlerinden temizleninceye kadar Özgür Suriye Ordusu'na yaptığımız bu destek ve bölgeyi terörden temizleme faaliyete devam edecek. (HABER MERKEZİ)